Nieuwsoverzicht

Het logo van de gemeente Roermond

Gemeenten in hoger beroep

Zeven Midden-Limburgse gemeenten hebben een meningsverschil met Bureau Jeugdzorg (BJZ) over de subsidievaststelling van jeugdhulpmiddelen over het jaar 2016. De rechtbank in Roermond heeft uitspraak gedaan in de beroepsprocedure tegen de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Roermond, Maasgouw en Weert en BJZ in het gelijk gesteld. 
 

Uw mening over de begroting 2020

Sprekersplein van woensdag 30 oktober staat in het teken van de begroting 2020. Aan welke zaken moet de gemeente Roermond naar uw mening in 2020 zeker aandacht besteden? De gemeenteraad hoort het graag van u!

Impressie stationsomgeving Roermond

Inloopbijeenkomst station op woensdag 23 oktober

Op woensdag 23 oktober 2019 tussen 12.00 – 14.00 uur en tussen 16.00 – 20.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom tijdens een inloopbijeenkomst in Hotel Roermond aan het Stationsplein.

Augmented Roermond

Wie de app Archeo Route Limburg downloadt kan sinds 11 oktober een heel nieuw historisch Roermond ontdekken. Door de binnenstad loopt nu een wandelroute van 2,5 km die met augmented reality onze geschiedenis onthult.

Het logo van de gemeente Roermond

Loop mee en ontdek het DNA van Roermond

Bestaat er zoiets als het DNA van Roermond? Zo ja, op welke plekken in de stad is dat dan te vinden? En zit dat DNA dan ook echt in de bewoners van de stad? De allereerste editie van de ‘DNA van Roermond bewonerstour’ - op 1 november tussen 13.00 en 17.00 - gaat op zoek naar de antwoorden op deze vragen.

The Passion 2020 in Roermond

The Passion komt naar Roermond

Vandaag is bekend geworden dat het landelijke televisiespektakel The Passion volgend jaar naar Roermond komt! Op donderdag 9 april 2020 vindt deze rechtstreekse uitzending plaats op NPO 1. Gemiddeld kijken daar zo’n 3 tot 4 miljoen mensen naar.

Extra aandacht voor toegankelijkheid in Roermond!

Sinds juli 2016 is het VN-Verdrag in werking getreden. Mensen met een beperking hebben dankzij het VN-Verdrag dezelfde rechten als ieder ander. De overheid moet de positie van mensen met een beperking verbeteren, zodat zij volwaardig mee kunnen doen aan de samenleving.

Duurzame doorbraak in Swalmen

Op 4 oktober heeft de Boutestraat in Swalmen in de gemeente Roermond een primeur. Het nieuwe asfalt, dat wil zeggen; de bovenste laag waar auto’s en fietsers overheen rijden, bestaat nu voor 30% uit oud asfalt.

Afbeelding van honden

Controle hondenbelasting van start

Vanaf half oktober 2019 gaan controleurs in de gemeente Roermond huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Als de controleur bij u aanbelt kan hij zich legitimeren, vraag daarnaar!

Ontwerp van de damwand aan de Looskade

Onthulling bekleding damwand Looskade

Een belangrijk onderdeel van de herinrichting van de N280 in Roermond is de herinrichting van de Looskade en de verhoging van de damwand. Om de damwand te verfraaien, is deze week een fraai ontwerp gepresenteerd dat aansluit bij de rijke historie van de locatie.

Heel Roermond Fietst: Kom op de fiets én win!

Op zaterdag 14 september trapte wethouder Rens Evers de campagne ‘Heel Roermond Fietst’ van Roermond Bereikbaar af. Met deze campagne maken bezoekers aan de binnenstad die op de fiets komen én deze goed stallen kans op een e-bike of andere prijzen.

Het logo van de gemeente Roermond

Psychosecafé op 31 oktober in Roermond

Het eerstvolgende Psychosecafé is op 31 oktober 2019 bij de Graasj aan de Knevelsgraafstraat 21 in Roermond. Het thema van deze avond is je eigen herstel-app ‘Psymate’. 

Roertunnel A73

Werkzaamheden tunnels A73

De komende tijd zijn er diverse wegafsluitingen en omleidingsroutes in Roermond. Door Rijkswaterstaat en de Provincie wordt er gewerkt aan de N280, N570 en de tunnels van de A73.

Roermond zoekt buddy’s voor programma Stopcoach

Vind jij een gezonde leefstijl ook erg belangrijk? Maar weet je ook hoe moeilijk het is om te stoppen met roken? Wil je graag andere mensen hierbij helpen? Meld je dan aan als buddy bij het programma stopcoach! 

Het logo van 75 jaar vrijheid (Roermond herdenkt)

Roermond herdenkt: 75 jaar vrijheid

In 2019 en 2020 wordt zowel nationaal alsook internationaal de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden, gevierd. De nationale aftrap van deze viering werd op zaterdag 31 augustus gedaan door Koning Willem-Alexander in Terneuzen.

Ben je een Limburger of niet Limburger?

Op zoek naar het DNA van Limburg en Roermond

Bestaat er zoiets als ‘de Limburger’? Wat maakt je tot Roermondenaar? Dat je er woont? Dat je van vlaai houdt, of van kebab? Dat het dialect je moedertaal is, of mag dat ook Duits of een andere taal zijn?

Japanse Duizendknoop

Bestrijding Japanse Duizendknoop

De Japanse duizendknoop vormt een bedreiging voor onze inheemse flora en fauna en onze bouwwerken. U kunt ons helpen om deze plant te bestrijden.

Een voorbeeld van een ondergrondse container

Nieuwe ondergrondse containers in Roermond

In de loop van dit jaar plaatst de gemeente Roermond nieuwe ondergrondse containers. In mei worden de oudste containers voor glas, textiel, blik en drankenkartons vervangen door nieuwe. 

Uw Reactie
Uw Reactie