Nieuwsoverzicht

Werk in uitvoering

Boomprogramma 2019

Op woensdag 18 november 2019 worden langs de Faunasingel bomen gekapt. Rijbaan is dan in korte tussenpozen afgesloten voor al het verkeer. Langs de Faunasingel geldt gedurende de hele dag een parkeerverbod.

Zakkenrollen

Preventieactie zakkenrollerij op 14 en 21 december

Plaatsen met veel winkelend publiek zijn geliefde plekken waar zakkenrollers hun slag slaan. Dat geldt ook voor de binnenstad van Roermond. Om bezoekers te attenderen op de gevaren van zakkenrollerij gaan 60 leerlingen van het Citaverde College op 14 en 21 december onder begeleiding de binnenstad in.

WhatsApp nieuwsfoto

WhatsAppen met de gemeente

Berichtenplatform WhatsApp gaat de servicevoorwaarden aanpassen. De gemeente Roermond blijft bereikbaar via WhatsApp, maar mogelijk is er enige vertraging in de afhandeling van berichten op donderdagmiddag 28 november en vrijdag 29 november. 

De voorkant van de Om!-krant in beeld

Om!-krant 11: Een krant vol inspiratie

Vanaf week 47 verschijnt de Om! krant weer bij alle huishoudens in Roermond op de deurmat. In deze 11de Om! krant aandacht voor de ontwikkelingen rondom de zorg, jeugdhulp en werk & inkomen én voor de initiatieven van de inwoners.

De bladkorven staan er weer

Hoewel de herfst nog maar net is begonnen vallen de bladeren al volop. In de openbare ruimte houden verschillende aannemers de stoepen en wegen zo goed mogelijk ‘bladschoon’ en veilig. Het blad dat in uw tuin valt kunt u kwijt in de bladkorven.

Augmented Roermond

Wie de app Archeo Route Limburg downloadt kan sinds 11 oktober een heel nieuw historisch Roermond ontdekken. Door de binnenstad loopt nu een wandelroute van 2,5 km die met augmented reality onze geschiedenis onthult.

Het logo van de gemeente Roermond

Loop mee en ontdek het DNA van Roermond

Bestaat er zoiets als het DNA van Roermond? Zo ja, op welke plekken in de stad is dat dan te vinden? En zit dat DNA dan ook echt in de bewoners van de stad? De allereerste editie van de ‘DNA van Roermond bewonerstour’ - op 1 november tussen 13.00 en 17.00 - gaat op zoek naar de antwoorden op deze vragen.

The Passion 2020 in Roermond

The Passion komt naar Roermond

Vandaag is bekend geworden dat het landelijke televisiespektakel The Passion volgend jaar naar Roermond komt! Op donderdag 9 april 2020 vindt deze rechtstreekse uitzending plaats op NPO 1. Gemiddeld kijken daar zo’n 3 tot 4 miljoen mensen naar.

Extra aandacht voor toegankelijkheid in Roermond!

Sinds juli 2016 is het VN-Verdrag in werking getreden. Mensen met een beperking hebben dankzij het VN-Verdrag dezelfde rechten als ieder ander. De overheid moet de positie van mensen met een beperking verbeteren, zodat zij volwaardig mee kunnen doen aan de samenleving.

Duurzame doorbraak in Swalmen

Op 4 oktober heeft de Boutestraat in Swalmen in de gemeente Roermond een primeur. Het nieuwe asfalt, dat wil zeggen; de bovenste laag waar auto’s en fietsers overheen rijden, bestaat nu voor 30% uit oud asfalt.

Afbeelding van honden

Controle hondenbelasting van start

Vanaf half oktober 2019 gaan controleurs in de gemeente Roermond huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Als de controleur bij u aanbelt kan hij zich legitimeren, vraag daarnaar!

Het logo van 75 jaar vrijheid (Roermond herdenkt)

Roermond herdenkt: 75 jaar vrijheid

In 2019 en 2020 wordt zowel nationaal alsook internationaal de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden, gevierd. De nationale aftrap van deze viering werd op zaterdag 31 augustus gedaan door Koning Willem-Alexander in Terneuzen.

Japanse Duizendknoop

Bestrijding Japanse Duizendknoop

De Japanse duizendknoop vormt een bedreiging voor onze inheemse flora en fauna en onze bouwwerken. U kunt ons helpen om deze plant te bestrijden.

Een voorbeeld van een ondergrondse container

Nieuwe ondergrondse containers in Roermond

In de loop van dit jaar plaatst de gemeente Roermond nieuwe ondergrondse containers. In mei worden de oudste containers voor glas, textiel, blik en drankenkartons vervangen door nieuwe. 

Uw Reactie
Uw Reactie