Roermond zoekt buddy’s voor programma Stopcoach

In Nederland sterven jaarlijks meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van (mee)roken. Ook in Roermond zijn er nog veel mensen die roken. Daarom start Roermond dit najaar met het programma ‘stopcoach’, een vrijblijvend programma dat mensen via een app helpt om te stoppen met roken. Maar alleen met een app is stoppen met roken erg lastig. Daarom zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om andere mensen te helpen bij het stoppen. Samen kom je verder.

Roken is een ernstige verslaving die veel persoonlijk en maatschappelijk leed veroorzaakt. Roken is de nummer één te voorkomen doodsoorzaak. Tegelijkertijd raken er iedere week honderden nieuwe kinderen verslaafd aan roken. Als zij blijven roken, is de kans meer dan 50% dat zij aan de gevolgen daarvan komen te overlijden. Daar wil Roermond graag iets aan doen, onder andere met het programma ‘Stopcoach’. De app wordt met name ingezet in de wijken waarin de meeste mensen wonen die nog roken, en preventief bij de verloskundigen. 

Maar stoppen met roken doe je niet zomaar. Roken is écht een verslaving, en erg moeilijk om mee te stoppen. Daarom wordt er gezocht naar mensen en ervaringsdeskundigen die begrijpen hoe moeilijk het is, en graag andere mensen hierbij als buddy willen helpen. Deze buddy ondersteunt  mensen die willen stoppen op momenten waarbij het zwaar kan zijn. Roermond biedt deze buddy’s allemaal een training ‘motiveren’ aan.

Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u graag meer weten of aanmelden als buddy? Neem dan contact op met mevrouw K. Sonnenschein via ksonnenschein@vvgi.nl of 06 14 69 76 37.

Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door Wel.kom, Vincent van Gogh en de GGD-Limburg Noord.
 

Uw Reactie
Uw Reactie