Werkcongres regenboogsteden op 29 augustus

Roermond als regenboogstad

Op donderdag 29 augustus organiseren de gemeenten Weert en Roermond een ‘Werkcongres Regenboogsteden Weert en Roermond’. Tijdens dit werkcongres worden ideeën opgehaald voor activiteiten voor en met LHBTI-inwoners (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen).

Wethouders Marianne Smitsmans (Roermond) en Geert Gabriëls (Weert): “Wij vinden het belangrijk dat we dit samen met verenigingen en inwoners van Weert en Roermond doen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen zich thuis en betrokken voelt in onze gemeenten.’

Regenboogsteden

Sinds het tekenen van de intentieverklaring op 12 oktober 2018 zijn Weert en Roermond ‘Regenboogsteden’. Regenboogsteden zijn steden die de ambitie hebben om de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBTI-inwoners verder te bevorderen. Hiervoor krijgen ze rijksmiddelen.

Samen werken aan een betere acceptatie

De gemeenten Weert en Roermond hebben een procesteam gevormd met verschillende organisaties die zich inzetten voor de rechten van LHBTI-inwoners (COC Limburg, ADV Limburg, B∙Sassy en de Gay Soos). Het procesteam wil hier graag meer mensen bij betrekken. Hoe groter de groep, hoe meer we kunnen bereiken. Hiervoor organiseren gemeenten Weert en Roermond een werkcongres. Verenigingen en organisaties uit Weert en Roermond zijn hiervoor uitgenodigd. Ook inwoners zijn van harte welkom om mee te praten.

Activiteitenplan

Het doel van het werkcongres is om met elkaar ideeën op de halen en op zoek te gaan naar initiatieven voor de jaren 2020-2022. Hier moet uiteindelijk een activiteitenplan met activiteiten voor en met LHBTI-inwoners uit voortkomen. 

Aanmelding

Het regenboogcongres vindt plaats op donderdag 29 augustus bij RICK (Wilhelminasingel 12 Weert). Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom. Om 19.15 uur openen wethouder Geert Gabriëls (Weert) en Marianne Smitsmans (Roermond) het werkcongres, waarna om 19.45 uur brainstorm volgt om ideeën en initiatieven op te halen. Rond 21.45 uur wordt de avond afgesloten met een borrel.

Iedereen die mee wil praten, is van harte welkom. Aanmelden vóór 28 augustus. Neem hiervoor contact op met Maggy de Vaan via 0474-359725 / maggydevaan@roermond.nl of met  Myrthe Derksen-Schmeitz (gemeente Weert) via 0495-575734 of m.derksen@weert.nl. Ook voor andere vragen over het werkcongres en de regenboogsteden kunt u bij hen terecht.

Uw Reactie
Uw Reactie